SORU:
Âl-i İmrân 45-46 ayetlerini kader açısından açıklamışsınız. Fakat Hz. İsa’nın daha dünyaya gelmeden ahirette Allah’a yakın olacak kullardan (mukarrebûn) olmasını açıklamamışsınız. Bu kısmı da açıklayabilir misiniz?
Tarih: 09 Mart 2013Âl-i İmrân 45-46 ayetlerini kader açısından açıklamışsınız. Fakat Hz. İsa’nın daha dünyaya gelmeden ahirette Allah’a yakın olacak kullardan (mukarrebûn) olmasını açıklamamışsınız. Bu kısmı da açıklayabilir misiniz?
Tarih: 09 Mart 2013İsa aleyhisselam, kendisine yüklenecek göreve uygun bir şekilde yaratılmış ve Meryem validemize, onun yüksek kabiliyetli bir evlat olacağı müjdelenmiştir. Ancak bu müjde, İsa aleyhisselamın kesin olarak imtihanı kazanacağı garantisini taşımaz. Çünkü aşağıdaki ayette bildirilen şu söz ondan da alınmıştır:
“Unutma ki bütün nebilerden söz aldık. Senden, Nuh’tan, İbrahim’den, Musa’dan, Meryem oğlu İsa’dan ve her bir nebiden sağlam söz aldık. Bunu, doğrulara doğruluklarından sormak için yaptık. Görmezlikten gele olursa onlar için de acıklıı azap hazırladık.” (Ahzâb, 33/7-8)
Bir de şu ayet üzerinde düşünelim:
“(Ya Muhammed!) Sana da senden önceki elçilere de şu, kesin olarak bildirilmiştir: ‘Eğer şirke düşersen yaptığın yanar gider ve sen kaybedenlerden olursun.’ Hayır; yalnız Allah’a kulluk et ve şükredenlerden ol.” (Zümer 39/65–66)
NOT: Bu soruya konu olan soru cevabı aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz:
Etiketler: