SORU:
Ben eş cinsellikle ilgili sorumun cevabını okudum. Hocam Allah sizden razı ve memnun olsun. Ayrıca bu soru ve cevabını sitenize eklemişsiniz. Ben de bu soruyu ve bana gönderdiğiniz cevabı bütün gay arkadaşlarıma yolladım. Belki birinin ilgisini çeker diye. Benim için çok zor bir şey de olsa ben artık gaylığı bıraktım. Sizin dediklerinizi hep uyguladım. Msn’leri kapadım, telefonumun kartını kırdım ve bütün arkadaşlarımla irtibatımı kestim. İnşallah zaman geçtikçe alışırım bu duruma. Namaza da başladım. Ne zaman ki ben aklınıza gelirsem bana dua edin hocam. Gerçekten sorumu çok güzel cevaplamışsınız. Keşke gayları uyaracak sizler gibi bilgili birileri daha olsa! Belki çok kimsenin ahireti kurtulurdu. Benim ise arkadaşlarıma dua etmekten başka çarem yok! Çok iyi insanlar da var aralarında. Hepsi bir aşk, sevgi peşindeyken kötü yola alışıyorlar. Tekrar çok teşekkür ederim. Allah razı olsun.
Tarih: 10 Ağustos 2009
CEVAP:
Değerli kardeşimiz,
Öncelikle girdiğiniz bu mübarek yol için sizleri tebrik ederiz. Allah yar ve yardımcınız olsun. Yaptığınız şeylerin yanlış olduğunu bilmeniz ve pişmanlık duymanız sizin kalbinizin temizliğini yansıtıyor.
Günah işlemek kişiyi dinden çıkarmaz. Fakat önemli olan yapılan günahların farkında olup bundan pişmanlık duymak ve günahta ısrar etmemektir.
Allah Teala eski günahlara pişman olup tevbe edenler hakkında şöyle buyurmuştur:
“Onlar bir çirkinlik yapar veya yanlış bir iş işlerlerse Allah’ı hatırlar, hemen günahlarının bağışlanmasını isterler. Günahları Allah’tan başka kim bağışlayabilir? Korunanlar, yaptıklarına bile bile takılıp kalmazlar.
Onların alacakları karşılık; Rablerinin bağışlaması ve içinden ırmaklar akan, sürekli kalacakları cennetlerdir. Çalışanların ücreti ne güzeldir!.” (Âl-i İmrân, 3/135-136)
“Ayetlerimize inananlar sana gelince onlara de ki: “Selam size, Rabbiniz ikramı, kendisi için esas almıştır. Sizden kim cahilce bir kötülük işler sonra tevbe eder ve düzelirse elbette Allah bağışlar ve ikramda bulunur.” (En’âm, 6/54)
“O kötü işleri yapan sonra arkasından tevbe eden ve inananlara gelince, senin Rabbin ondan sonra elbette bağışlar ve ikramda bulunur.” (A’râf, 7/153)
“Sonra, şüphesiz ki Rabbin; cahillik sebebiyle kötülük yapan, sonra bunun ardından tövbe eden ve durumunu düzeltenlerden yanadır. Şüphesiz Rabbin bundan sonra da elbette çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.” (Nahl, 16/119)
“Şüphe yok ki ben, tövbe edip inanan ve sâlih ameller işleyen, sonra da doğru yol üzere devam eden kimse için son derece affediciyim.” (Tâhâ, 20/82)
“Ey iman edenler! Samimî ve kesin bir dönüşle Allah’a tevbe ediniz. Böyle yaparsanız Rabbinizin sizin günahlarınızı affedeceğini, sizi içinden ırmaklar akan cennetlere yerleştireceğini umabilirsiniz. O gün Allah, Peygamberini ve onun beraberindeki müminleri utandırmaz…” (Tahrîm, 66/8)
Hangi günahı işlerse işlesin bir kul samimi bir şekilde tevbe ederse Allah onun geçmiş günahlarını örter. Bizi yaratan, yaşatan ve zamanı geldiğinde öldürecek ve diriltecek olan Allah böyle buyuruyor. Siz samimi bir şekilde eski hayatınıza tevbe ettiyseniz artık onları yok sayacaksınız. Şimdi önünüze bakın ve bundan nasıl düzgün davranışlar ortaya koyabileceğinizin hesabını yapın.
Şimdi yapacağınız ilk iş, Kur’an mealini yavaş yavaş ve anlayarak birkaç kere okumaktır. Anlamadan okumak kişiye hiçbir şey kazandırmaz. Anlayarak okuyacağınız tek bir ayet, anlamadan okuyacağınız sayfalarca ayetten daha hayırlıdır. Anlamaya çalışırsanız göreceksiniz ki Allah size yardım edecek ve bir hayli yol alacaksınız. Siz gönlünüzü Kur’an’a açarsanız Allah da Kur’an’ı sizin gönlünüze açar. Böylece neler yapmanız gerektiğini, nelerden kaçınmanız gerektiğini kendi gözlerinizle görürsünüz.
Sonra Peygamberimizin hayatını öğrenin, onun mücadelesi, azmi size güç verecektir.
Bu arada ibadetlerinizi aksatmadan yapın. Beş vakit namazınızı aksatmadan kılarsanız, bu sizi günahlardan koruyacak ve günahların affına vesile olacaktır.
Son olarak size www.kurandersi.com adresinde bulunan KUR’AN SOHBETLERİNİ takip etmenizi tavsiye ederiz.